De Twentse Hooilanden

Toen in 2001 bij de gemeentelijke herindeling de plaatsen Den Ham en Vroomshoop werden samengevoegd met Vriezenveen, hebben een groot aantal ondernemers de handen ineen geslagen en het samenwerkingsverband De Twentse Hooilanden opgericht. De Twentse Hooilanden is een initiatief van Gemeente Twenterand en de Kamer van Koophandel. Het doel is het creƫren van een samenwerking tussen MKB en verblijfsaccommodaties.

De rol van verblijsaccommodaties

Veel mensen denken nog dat de traditionele marketingpartijen verantwoordelijk zijn voor toename van toeristen in het gebied. Metingen wijzen echter uit dat dit niet het geval is. Verblijfsaccommodaties hebben slechts een aantal doorclicks op jaarbasis via de traditionele marketingportals. Het zijn de eigen websites van verblijfsaccommodaties die de toeristen naar het gebied trekken.

De rol van het MKB, musea en dagrecreatie

MKB bedrijven, musea en dagrecreatie vormen een belangrijk onderdeel in een toeristisch gebied. Zij bedienen de toerist als deze in het gebied is

Het Doel

De Twentse Hooilanden streeft naar meer samenwerking tussen MKB en verblijfsaccommodaties. Alle ondernemers hebben immers een gezamenlijk belang om de toerist zo goed mogelijk te bedienen als deze in het gebied is.